Antje Drijver Paviljoen

Het Antje Drijver Paviljoen

Antje Drijver Paviljoen

Het Antje Drijver Paviljoen is een mooi, klein, glazen gebouwtje in de speeltuin van het Julianapark in Utrecht Noordwest (Zuilen). De Stichting Zuilen en Vecht beheert het Antje Drijver Paviljoen. Het Antje Drijver Paviljoen – dat ook wel bekend staat als de ‘huiskamer’ van het Julianapark – is  een ontmoetingsplaats met vrijwilligers als gastvrouwen en –heren. Iedereen is welkom voor een praatje onder het genot van een kop koffie of thee.

In Antje Drijver Paviljoen organiseren we (kinder)activiteiten en tentoonstellingen. Koffie, thee, Vechtensap, tosti’s of ander lekkers, zijn – tegen een zacht prijsje – ook verkrijgbaar.
Heb je een leuk idee voor een activiteit? Opzoek naar een mooie locatie voor een verjaardagfeestje of vergadering? Zin om je werk te exposeren? Wij horen het graag!

Hoe ‘t allemaal begon…

Zo’n gezellige huiskamer in het Julianapark lijkt misschien een vanzelfsprekendheid, maar dat is het niet. Sinds oktober 2006 beheert de Stichting Zuilen en Vecht het Antje Drijver Paviljoen. Vanaf de bouw, in 2003 tot aan dat moment, was er geen duidelijke bestemming voor het paviljoen. Af en toe vond er een culturele activiteit plaats, georganiseerd door Stichting De Berenkuil. Incidenteel dronken de medewerkers van de Groenvoorziening er koffie en als de beheerders van de hertenweide in het park waren, werden de toiletten geopend en gesloten. Dit alles zonder rooster. De meeste tijd stond het paviljoen leeg en waren de toiletten voor de parkbezoekers gesloten of vuil.

Het Antje Drijver Paviljoen by night

Jammer. Zonde. Een gemiste kans. Zo’n mooi gebouw, centraal gelegen in het park, zou een ideale ontmoetingsplek kunnen zijn voor iedereen in het park, in Zuilen. De plek waar moeders en vaders, die met hun kinderen in de speeltuin zijn, koffie kunnen drinken en naar de wc kunnen gaan.  De Stichting Zuilen en Vecht besloot het Paviljoen leven in te blazen: het Antje Drijver Paviljoen moest ‘de huiskamer van het Julianapark’ worden. Met niet meer dan een waterkoker,  een bravilor-koffiezetapparaat  en een eerste expositie – prachtige tekeningen van de illustrator Thé Tjong King – opende de Stichting Zuilen en Vecht de deuren van het paviljoen in oktober 2006.

Dat het Paviljoen nog altijd open is en ook is uitgegroeid tot een ‘huiskamer’, is dankzij de inzet van bestuursleden en vele vrijwilligers. Inmiddels zijn de opbrengsten van de verkoop van koffie en thee en de ruimteverhuur voldoende om de huur van het Paviljoen te betalen. Het Paviljoen is eigendom van de gemeente Utrecht.

Tags

, , , , , , ,
print dit bericht • deel ook! >

sitemapproclaimerpartnerscolofon • © Stichting Zuilen en Vecht • Grafisch ontwerp: Janine Bruinooge • Webdevelopment: Carlien Laarman