Stichting Zuilen en Vecht

Adoptietuinders gezocht

Om het werk in de Springertuin overzichtelijk te houden werkt de tuincommissie met een ‘adoptieysteem’. Delen van de tuin kunnen door één of meer vrijwilligers geadopteerd worden. Die vrijwilligers houden het door hun geadopteerde deel van de tuin op orde. Daarbij kunnen zij op de tuinweekenddagen en op andere momenten natuurlijk op de hulp van ander vrijwilligers rekenen. Inmiddels zijn de kas, de kruidentuin, het leifruit en het vlinderperk (Omegateken) geadopteerd. We zoeken nog adoptietuinders voor de bloembakken en de ‘liefdestuin’. Lijkt het je wat, mail ons dan op tuincommissie@zuilenenvecht.nl

Bij de bloembakken gaat het vooral om onkruid wieden en het opbinden van bloemen. De liefdestuin (het gedeelte binnen de taxushaag in de moestuin) omvat meer werk. De perken moeten onkruidvrij gehouden worden, evenals de paden. De vaste planten die teveel ruimte innemen moeten worden opgenomen en gedeeld en kunnen dan elders in de tuin een plek krijgen.

 

 

Tags

, , ,
print dit bericht • deel ook! >

sitemapproclaimerpartnerscolofon • © Stichting Zuilen en Vecht • Grafisch ontwerp: Janine Bruinooge • Webdevelopment: Carlien Laarman