Stichting Zuilen en Vecht

Over

Wat doet de Stichting zuilen en Vecht?

Opgericht in 2000 om de historische Springertuin te behoeden voor woningbouw, zet de Stichting Zuilen en Vecht zich al jaren in voor de Utrechtse wijk Zuilen. Doel van de Stichting is om de sociale samenhang in de wijk Zuilen te versterken en de eigen verantwoordelijkheid en het eigen initiatief van buurtbewoners te stimuleren.

Zo beheert de Stichting onder andere het Antje Drijver Paviljoen. Het paviljoen – dat ook wel bekend staat als de ‘huiskamer’ van het Julianapark – is  een ontmoetingsplaats met vrijwilligers als gastvrouwen en –heren en waar iedereen welkom is op basis van respect.Vrijwilliger Tara aan de slag in de Springertuin

Daarnaast is de Stichting al lange tijd actief in De Springertuin. Dankzij de inzet van bestuursleden en vele vrijwilligers is de historische moes- en siertuin inmiddels helemaal gerestaureerd naar oorspronkelijk ontwerp en weer volledig in gebruik. Jaarlijks organiseert de Stichting een open tuindag – De Springerdagen – om de Springertuin te promoten.

Plukdag boomgaard Fort VechtenOok heeft de Stichting enige tijd twee boomgaarden beheerd: de boomgaard bij Fort Vechten en de boomgaard in Leidsche Rijn (Castellum Hoge Woerd). Van het fruit uit deze boomgaarden heeft de Stichting heerlijk Vechtensap en –cider gemaakt.

Tags

, , , , , , ,
print dit bericht • deel ook! >

sitemapproclaimerpartnerscolofon • © Stichting Zuilen en Vecht • Grafisch ontwerp: Janine Bruinooge • Webdevelopment: Carlien Laarman