Stichting Zuilen en Vecht

veelgestelde vragen

Wie, wat waarom en hoe? Als je het antwoord op je vraag nog niet hebt kunnen vinden op de website, dan vind je het wellicht hier.

jouw vraag, ons antwoord

Antje Drijver Paviljoen

1. Wat is het Antje Drijver Paviljoen?

Het Antje Drijver Paviljoen is een mooi, klein, glazen gebouwtje in de speeltuin van het Julianapark in Utrecht Noordwest (Zuilen). De Stichting Zuilen en Vecht beheert het Antje Drijver Paviljoen. Het Antje Drijver Paviljoen – dat ook wel bekend staat als de ‘huiskamer’ van het Julianapark in Zuilen – is een ontmoetingsplaats met vrijwilligers als gastvrouwen en –heren en waar iedereen welkom is op basis van respect.

In Antje Drijver Paviljoen worden (kinder)activiteiten georganiseerd en tentoonstellingen gehouden. Koffie, thee, Vechtensap, tosti’s of ander lekkers, zijn – tegen een zacht prijsje – ook verkrijgbaar.

Met het Antje Drijver Paviljoen faciliteert de Stichting Zuilen en Vecht organisatoren van andere activiteiten in het park, zoals het Wereldfeest, de Dag van het Park en Koninginnedag.

 

2. Waar is het Antje Drijver Paviljoen gevestigd?

Het Antje Drijver Paviljoen is gevestigd op Julianaparklaan 1000 (in het Julianapark), te Utrecht. Het Antje Drijver Paviljoen is onder andere bereikbaar met de bus: lijn 3 richting Zuilen, uitstappen halte Sweder van Zuylenweg.

 

3. Wanneer is het Antje Drijver Paviljoen geopend?

Dat is eenvoudig: als de vlag uithangt, is het Paviljoen geopend ☺!

Wanneer de vlag uithangt, kun je lezen op de pagina van het Antje Drijver Paviljoen.

 

4. Hoe kan ik meehelpen in het Antje Drijver Paviljoen?

Ha, een nieuwe vrijwilliger: fijn! Welkom!

De Stichting Zuilen en Vecht wil het Antje Drijver Paviljoen zo vaak mogelijk open laten zijn. Hiervoor hebben we zo’n 100 gastvrouwen en –heren nodig: vrijwilligers die 3 uur per maand meehelpen in het Paviljoen.

Opgeven om mee te helpen kan via de website. Tot snel!

 

5. Is het paviljoen rolstoelvriendelijk?

Jazeker! Het Paviljoen is geheel gelijkvloers en beschikt over een invalidetoilet

 

6. Kan ik het Antje Drijver Paviljoen ook huren?

Ja! Zowel voor particulieren als voor bedrijven is het mogelijk om het Antje Drijver Paviljoen te huren. Hoe en wat precies lees je op de verhuurpagina.

 

7. Ik zoek een expositieruimte. Kan ik in het Antje Drijver Paviljoen exposeren?

Zeker! Wij stellen het Antje Drijver Paviljoen graag beschikbaar voor mooie dingen. Informatie over hoe je het Antje Drijver Paviljoen kunt gebruiken als expositieruimte, vind je op de expositiepagina.

 

8. Ik wil graag meedoen met de hardloopclinic. Waar kan ik me opgeven?

Leuk, een nieuwe actieveling! Elk jaar worden er verschillende hardloopclinics gegeven. Alle informatie hierover kun je nalezen op onze website. Bij sportcoördinator Marcel Reijmerink kun je terecht voor aanvullende informatie. Opgeven voor een clinic kun je doen via de activiteitenagenda. Ren ze!

10. Wie is Antje Drijver?

Antje Drijver was een bewoonster van Zuilen en zette zich in de jaren vijftig in voor het organiseren voor faciliteiten en activiteiten voor kinderen in de buurt. Omdat het Paviljoen in een kinderrijke omgeving staat en veel door kinderen (en hun ouders) wordt gebruikt, is het Paviljoen naar haar vernoemd.

Springertuin

1. Wat is De Springertuin?

De Springertuin Zuilen, de voormalige ‘tuin van Daelwijck’, ligt in Noordwest Utrecht aan de Burgemeester Norbruislaan. Honderd jaar geleden maakte tuinarchitect Leonard Springer het ontwerp van de tuin. Sinds september 2008 is de tuin officieel in beheer van de Stichting Zuilen en Vecht. De Stichting heeft zich al jaren ontfermd over dit historisch stukje groen in Zuilen en inmiddels is de tuin, met behulp van vrijwilligers en donateurs, vrijwel geheel in oude staat hersteld. De Springertuin, die bestaat uit een grote moestuin, een siertuin en een zogenaamd landschappelijk deel, is een buurttuin. Iedereen is welkom om van het mooie groen te genieten!

 

2. Waar is De Springertuin?

De Springertuin is gelegen aan de Burgemeester Norbruislaan 17-21 en is met openbaar vervoer te bereiken met buslijn 3, richting Zuilen en vervolgens uitstappen bij Sporthal Zuilen.

 

3. Wanneer kan ik De Springertuin bezoeken?

De Springertuin is in principe altijd toegankelijk. In ieder geval het landschappelijk deel en de siertuin kun je altijd bezoeken. De moestuin is open als tuinvrijwilligers aan het werk zijn. Wanneer dat is, kun je zien in de agenda of op de Facebookpagina.

4. Hoe kan ik meehelpen in De Springertuin?

Ha, een nieuwe vrijwilliger: fijn! Welkom!

In de tuin is er voor veel mensen de ruimte om lekker samen te werken.

  • Tuinierervaring is niet noodzakelijk.
  • Gereedschap is aanwezig. Je dient wel zelf te zorgen voor de juiste schoenen en kleding en eventueel tuinhandschoenen.
  • Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Opgeven om mee te helpen kan via de agenda: klik op een tuinactiviteit en meld je direct aan. Tot snel!

5. Waar kan ik producten kopen van De Springertuin?

De Stichting wil in de toekomst graag horecazaken in de buurt groente en kruiden uit de tuin leveren. We dromen ook van een winkeltje in de tuin waar buurtbewoners producten uit de Springertuin kunnen kopen. Voordat het zover is, moet eerst het onderhouden van de tuin goed zijn geregeld. De opbrengst van de tuin wordt momenteel verdeeld onder de vaste vrijwilligers en donateurs. Tijdens de Springerdagen kun je wel lekkers uit de tuin proeven!

6. De Springerdagen: wat is dat voor een (tuin)evenement?

De Springerdagen zijn een initiatief van de Stichting Zuilen en Vecht. De Stichting zet zich al jaren in om de sociale samenhang in de wijk Zuilen te versterken en de eigen verantwoordelijkheid en het eigen initiatief van buurtbewoners te stimuleren.

De Stichting is onder andere al lange tijd actief in De Springertuin. Dankzij de inzet van bestuursleden en vele vrijwilligers is de historische moes- en siertuin inmiddels helemaal gerestaureerd naar oorspronkelijk ontwerp en weer volledig in gebruik. Reden voor het geven van een mooi tuinfeest: De Springerdagen. Het doel van De Springerdagen is om De Springertuin te promoten zodat meer buurtbewoners van de tuin gebruik zullen maken.

Het streven is om elk jaar – in oktober – De Springerdagen te organiseren.

 

Stichting Zuilen en Vecht

1.Wat doet De Stichting Zuilen en Vecht?

De Stichting Zuilen en Vecht zet zich al jaren in om de sociale samenhang in de wijk Zuilen te versterken en de eigen verantwoordelijkheid en het eigen initiatief van buurtbewoners te stimuleren. Zo beheert de Stichting onder andere het Antje Drijver Paviljoen in het Julianapark. Het paviljoen – dat ook wel bekend staat als de ‘huiskamer’ van Zuilen – is  een ontmoetingsplaats  met vrijwilligers als gastvrouwen en –heren en waar iedereen welkom is op basis van respect.

Daarnaast is de Stichting al lange tijd actief in De Springertuin. Dankzij de inzet van bestuursleden en vele vrijwilligers is de historische moes- en siertuin inmiddels helemaal gerestaureerd naar oorspronkelijk ontwerp en weer volledig in gebruik.

2. Waar is de Stichting gevestigd?

Het postadres van de Stichting Zuilen en Vecht is: Burgemeester Norbruislaan 17 3555 ED  Utrecht.

Vragen over de Stichting Zuilen en Vecht kun je stellen via de contactpagina. Hier kun je ook aangeven als je wilt worden teruggebeld of graag een afspraak wilt maken.

3. Hoe kan ik de Stichting steunen?

Fijn dat je ons wilt helpen Zuilen nog socialer en mooier te maken!

Wat kun je doen?

  •  Je kunt vrijwilliger worden en meehelpen in De Springertuin en/of het Antje Drijver Paviljoen?
  •  Je kunt meehelpen De Springerdagen te organiseren.
  • Je kunt donateur worden of een gift geven.
  • Je kunt producten kopen van De Springertuin.
  • Je kunt het Antje Drijver Paviljoen gebruiken en huren.
  • Je kunt ons  en onze activiteiten promoten. Onze leuke website en facebookpagina mag je lekker doorsturen naar vrienden, collega’s en familie. Twitteren kan natuurlijk ook!
  • Je kunt ons helpen door sponsor te zijn, bijvoorbeeld van tuingereedschap. Van alles is mogelijk.

 

4. Hoe kan ik actief worden als vrijwilliger?

Ha, een nieuwe vrijwilliger: fijn! Welkom!
Alle informatie over vrijwilligerswerk voor de Stichting Zuilen en Vecht kun je op deze pagina lezen. Je kunt kiezen wat je wilt doen. Zo kun je bijvoorbeeld meehelpen in De Springertuin of als gastvrouw/heer werken in het Antje Drijver Paviljoen.

5. De Stichting Zuilen en Vecht en De Parel van Zuilen: is dat hetzelfde?

Nee, ook al is het postadres hetzelfde. Hoe dat kan? Twee bestuursleden van de Stichting Zuilen en Vecht zijn eigenaren van het mooie, statige pand aan de Vecht. In dat pand – voorheen genaamd Huize Daelwijck – was het gemeentehuis van Zuilen gevestigd. Van februari tot mei 2011 is het pand volledig gerestaureerd. Sindsdien is Huize Daelwijck als De Parel van Zuilen weer terug als trouwlocatie in Zuilen. De Parel van Zuilen is te huur voor privé aangelegenheden. Informatie hierover kun je lezen op de website van De Parel van Zuilen.

Tags

, , ,
print dit bericht • deel ook! >

sitemapproclaimerpartnerscolofon • © Stichting Zuilen en Vecht • Grafisch ontwerp: Janine Bruinooge • Webdevelopment: Carlien Laarman